K4INism

November 18, 2008

Macross Plus’s Information High

Filed under: Music for my life — k4in @ 5:02 pm

Sung by: Gabriela Robin
Lyrics: Dai & Ken=Go
Composition/Arrangement: CMJK

You know how to get eternal life
in the center of the lightning-speed waltz.
Feel your soul cut by a rusty knife
as you head for the self-destructive edge.

Our satori are just floating in the core, �[1]
where we can spiritually go through the door.
We'll know how to get eternal life
while we catch the pulse from unknown satellites

If we get the transient facts,
then we feel the info high.
If we get the transient facts,
then we are really free
to fly high
in space.

[Instrumental]

We know how to get an internal high
in the center of the lightning-speed waltz.
See our soul struggling to survive,
As we head down for the self-destructive edge.

Sayonara to intrusive noise.
No more childish play and no more toys.
We know how to get eternal life
while we feel and sense mother nature's strong might.

If we get the transient facts,
then we feel the info high.
If we get the transient facts,
then we feel the info high.
If we get the transient facts,
then we feel the info high.
If we get the transient facts,
then we are really free
to fly high
in space.

[Instrumental]

If we get the transient facts,
then we feel the info high.
If we get the transient facts,
then we feel the info high.
If we get the transient facts,
then we feel the info high.
If we get the transient facts,
then we feel the info high.
If we get the transient facts,
then we feel the info high.
If we get the transient facts,
then we feel the info high.
If we get the transient facts,
then we feel the info high.
If we get the transient facts,
then we are really free
to fly high
in space.

[1] “Satori” is “enlightenment” or an enlightened soul.

Credit too Anime Lyric

Advertisements

November 12, 2008

TG = B + H(F)

Filed under: Manifesto K4INism — k4in @ 2:20 pm

formula ape kah ini? tertanya disanubari anda? hah pastinya ye.. sebab  tiada dalam kamus matematik bagi formula ini. sorang hamba Allah kasi formula ini, aku respek die.. sebab die manusia 98% complete bagi aku. die gunakan formula ini dalam kehidupannya.. dengan keizinan Allah SWT die berjaya dalam kehidupannya.. dalam pelajarannya.. hubungan dengan saudara. sebelum saya menjelaskan lebeh detail tentang formula ini.. boleh anda mendefinasikan  Genius ?

menurut Wiki

A genius is a person who successfully applies a previously unknown technique in the production of a work of art, science or calculation, or who masters and personalizes a known technique. A genius typically possesses great intelligence or remarkable abilities in a specific subject, or shows an exceptional natural capacity of intellect and/or ability, especially in the production of creative and original work, something that has never been seen or evaluated previously. Traits often associated with genius include strong individuality, imagination, uniqueness, and innovative drive.

The term may be applied to someone who is considered gifted in many subjects[1] or in one subject.

Although the term “genius” is sometimes used to denote the possession of a superior talent in any field, e.g. a particular sport or statesmanship, it has traditionally been understood to denote an exceptional natural capacity of intellect and creative originality in areas of art, literature, philosophy, music, science and mathematics.

tapi bagi aku.. genius adalah seseorang yang menggunakan sepenuh pemikirannya dengan bersepadu dan mengambil kira emosi yang penuh dengan iman @ TG = B + H(F). TG bermaksud True genius , B = Brain , H = Heart dan F = Faith.

Secara Teori , Otak kita ni dibahagi 2 bahagian iaitu Bahagian Matematik dan bahagian Seni. kebanyakan org akan guna sebelah otaknya untuk aktiviti seharian. bila berhadapan dengan kiraan , Bhg matematik akan berfungsi. bile melukis otak seni akan berfungsi. cuba kita buat sesatu perkara (tak semua) menggunakan 2 bahagian otak ni? contoh ketika membuat latihan math, beberapa pakar mengatakan bile belajar math dengan mendengar lebeh efektif daripada hanya membuat latihan tanpa muzik. kita membuat latihan math dengan itu otak bahagian math akan berfungsi dan sebelah lagi menerima irama merdu lagu. dengan itu kestabilan otak akan terhasil. tapi still memerlukan hati

Jiwa yang bersih membawa ketenangan hati . orang yang berhati mulia ni selalunya cool dan steadi je. muka pun sucinye dan membuat org sejuk melihatnya. tapi kalo tiada iman dihati tak guna. kita perlu ada iman membina hati yang bersih. jgn tak percaya.. dilubuk hati semua org ade nafsu. jika hati tanpa iman.. nafsu berleluasa dan tak boleh diselamatkan lagi walaupon se”Genius” mana pon anda. hanya iman dapat melawan nafsu.

dan jika kedua elemen ini disatukan.. dapat la kita menjadi sebaik2 manusia. Dunia dan akhirat perlu kita kejar dan formula ini boleh jadi panduan untuk itu. baru la dikatakan True Genius… berjaya didunia dan berjaya di akhirat

November 7, 2008

Aim for Sky High…!

Filed under: Manifesto K4INism — k4in @ 2:32 am

this song , learn me something… before this i always do thing half-hearted. everything i do i feel not right.. and also not perfect and statifatory. that why from now on.. i will do thing full heart and aim it for sky high in every expect of life..

in work.. i lost my best employee this saturday. he going for a new job.. solid and comfirn new job. i guess i can’t stop him.. he’s choice. to point to force him work with me. but at least i can open this job to someone who needed now.. no point to sighting now.. aim for sky high

in love.. i falling in love to her… i do.. i want the best for her.. even i just know her and never met.. and i hoping she feel same way. i want forget my loveless past and start a future  with her. i love you hoping you will love me.. back. beacuse i aim for Sky high.

my self.. i now take my priority at my solat. i want make sure i pray 5 times for day. i want start read and learn all about secret of Al Quran. i want become a perfect Muslim. everthing in past.. i want to forget it.. all i want is to be good person. i dream for syahid.. to protect my Religion.. Islam… Allahu Akhbar!!..

November 6, 2008

Malam

Filed under: Music for my life — k4in @ 12:14 am

i’m always fan of M Nasir. remind me the song i always sand back then..


Malam
Bila rinduku bertambah dalam
Kau datang lagi dengan kenangan
Oh! betapa dinginnya malam ini

Kasih
Bila malamku bertambah kelam
Seribu kisah melintas mata
Dan malam ini sungguh mencengkam

Bila malam
Tiap kali ku pandang semalam
Resahku sering menjadi dendam
Hatimu ku rasakan dingin

Dan malam
Adalah masa yang membawa kesan
Pada diriku yang kesepian
Kini ku tenggelam
Di bawah alunan ombak malam
Oh! malam

Bila malam
Tiap kali ku pandang semalam
Resahku sering menjadi dendam
Hatimu ku rasakan dingin

Dan malam
Jika dikau dapat bicara
Katakanlah pada hamba
Mengapa dia pergi membawa hati ini
Oh! mengapa
Oh! Malam


November 5, 2008

if you see this Number.. say it.. “I dont Have Acc Bank”

Filed under: Uncategorized — k4in @ 2:58 pm

hahaha buat lawak tuih arinih..

kira2 dalam pukul 10

K4in : Hello?

“Maxis” Operator : hello saya dari “Maxis” center. saya dengan sukacitanya ingin bagitahu tahu kat encik dan seisi keluarga bahawa no encik telah terpilih dari 7 Nombur maxis untuk menerima hadiah sejumlah wang sebanyak RM 120k

K4in: iyer?

“Maxis” Operator : ye betui cik.. panggilan ni bukan palsu encik. encik bebetui telah memenangi wang sejumlah Rm 120k.

k4in : so?

“Maxis” Operator : dengan ini.. cik diminta memberi no acc bank encik pada kami hari ni jugak..

k4in : kenapa?

“Maxis” Operator : sebab kami hendak memasukkan sejumlah wang tersebut pada harini ini jugak

K4in : tapi saya tiada acc bank… Hantar bank draf je la.. boleh?

*Talian terputus*

dialog ini bukan untuk mengaibkan Syarikat Telekomunikasi Maxis.. tetapi.. nak kasi tahu bahawa.. ade anasir² yang cuba menggunakan nama  syarikat ini untuk menipu pengguna2 maxis. saya harap bende saya tulis ni dapat disampaikan kepada sesapa kerana saya tanak org tertipu kerana tamakkan kan wang.. acc bank korang tergadai.. dan jugak kepada syarikat Maxis ini.. saya harap anda dapat membuat tindakan susulan.. dengan melaporkan kepada pihak berkuasa.. terima kasih

bwt no yang terpapar pada enset aku yang berkait rapat dengan hal ni.. “606285825021867”

Presenting… love

Filed under: coretan hati — k4in @ 12:36 am

Ai desu

that what japannese said when fell in love. love such a beautiful and curse word. sometime we express love to because we love someone and some other just a lie . to take advantage playing people heart using word love. love is not only for everyone girlfriend/ boyfriend, it for everyone. we love Allah who creat us human in the perfect condition. we love Allah brings peace and happiness to this nation but are we do that? are we really means to feel that way?.

November 3, 2008

Money..

Filed under: Uncategorized — k4in @ 12:00 pm

ah.. everyone want to be rich. yes im one of them.. you can do anything. money is  Everything. Your daily routine is nothing without money. money , Duit  or Kane is a curse and fortunate words. some people fear death because of money and some other  dare to die cause of money. money make world go around.. how “TOOT* is it.

money make people selfish. making other people hard time just for fill his pocket with cash. how selfish this person also making of genocide just want a land that provide him money.. haha that a power of money.. causes killing 100 or 1000 or million of people. money make all around now? i say money make wolrd falling down.

Oktober 31, 2008

Bulan baru Azam baru

Filed under: coretan hati — k4in @ 10:29 pm

“great man always look other fault before others”

huh ayat mistik mencengkam jiwa ni memang takde dalam kamus org melayu kite. ngaku je la korang memang sumbat nasi kat mulut sendiri dulu pape hal.. tamak. tapi kekadang anda perlu tamak jugak.. seperti tamak untuk menimba ilmu. selalu bertanya sampai cikgu korang terkencing nak menjawap soalan korang. haha sifat ini belajar ni perlu ade pada setiap org tapi sedey nya aihs..

walau bagaimana pon,  hari² semakin slih berganti ramai org start berubah kepada lebeh baik. ade setengah org tuh dan mula sedar.. dunia nih dah terbalik . hurm agak direct kata2 aku arinih.. tetapi adakah masuk dengan tajuk nye? cam lari je.. ape pon sila komen..

aku ngantuks sebenarnye..

chow

kembali dah….

Filed under: Uncategorized — k4in @ 12:01 pm

hello lama plak aku tak menulis di sini..  sory la agak bz. tambahan plak aku kene beberapa minggu sahaja akan mengabiskan kelas semester dua. kerja aku di opis lak belambak.. dan malas plak nak abis kan.. tetapi kene habiskan juga disebabkan kami akan berpindah ofis.

anyways.. hidup aku sekang penuh ngan kekecewaan dan keboringan bercampur dengan gembira sedikit. heh semestinya beberapa org akan tahu kenapa aku gembira dan kenapa aku kecewa.. aku tanak kasitahu. yang tahu tu sesenyap sudah la..

well aku harap lepas ni aku dapat menulis lagi.. anyways.. chow

Julai 7, 2008

pantun dua kerat

Filed under: Manifesto K4INism — k4in @ 5:04 pm

Tanam Padi Di bendang Sakti

Tapi makan bukan nasi tapi ubi

Negara lain di hulur-hulur

Negara sendiri di kebulur-kebulur

Telaga Emas Kazanah negara

kenuntungannya tak tahu dimana

Pergi london Belanja Sakan

Rakyat menderita sakit kelaparan

Tegur diberi tak mahu diterima

Hanya membantu meruntuhkan negara

« Laman SebelumnyaLaman Berikutnya »

Create a free website or blog at WordPress.com.