K4INism

Mac 20, 2009

Filed under: Uncategorized — k4in @ 6:54 pm

today is my birthday… well a promise from myself… people have same birthday…

* 1521 – Maurice, Elector of Saxony (d. 1553)
* 1527 – Hermann Finck, German composer (d. 1558)
* 1685 – Johann Sebastian Bach, German composer (d. 1750)
* 1713 – Francis Lewis, American signer of the Declaration of Independence (d. 1803)
* 1763 – Jean Paul, German writer (d. 1825)
* 1768 – Joseph Fourier, French mathematician (d. 1830)
* 1801 – Maria Theresa of Tuscany, Queen of Sardinia (d. 1855)
* 1806 – Benito Juárez, Mexican statesman and national hero (d. 1872)
* 1811 – Nathaniel Woodard, English educationalist (d. 1891)
* 1835 – Thomas Hayward, English cricketer (d. 1876)
* 1839 – Modest Petrovich Mussorgsky, Russian composer (d. 1881)
* 1854 – Alick Bannerman, Australian cricketer (d. 1924)
* 1863 – George Owen Squier, American inventor and Major General in U.S. Signal Corp(d. 1934)
* 1869 – Florenz Ziegfeld, theater producer (d. 1932)
* 1876 – John Tewksbury, American athlete (d. 1968)
* 1880 – Gilbert M. ‘Broncho Billy’ Anderson, American actor (d. 1971)
* 1882 – Aleksander Kesküla, Estonian politician and nationalist (d. 1963)
* 1885 – Pierre Renoir, French stage and film actor and director (d. 1952)
* 1895 – Zlatko Baloković, Croatian violinist (d. 1955)
* 1901 – Karl Arnold, German politician (d. 1958)
* 1902 – Son House, American musician (d. 1988)
* 1904 – Forrest Mars Sr., American candymaker (d. 1999)
* 1904 – Nikolaos Skalkottas, Greek composer (d. 1949)
* 1906 – Jim Thompson, American designer and businessman
* 1910 – M S Khan, Bangladeshi intellectual (d. 1978)
* 1913 – George Abecassis, English race car driver (d. 1991)
* 1913 – Heinz “Pritzl” Bär, German fighter pilot (d. 1957)
* 1914 – Paul Tortelier, French cellist (d. 1990)
* 1917 – Frank Hardy, Australian author (d. 1994)
* 1920 – Georg Ots, Estonian singer (d. 1975)
* 1920 – Manolis Chiotis, Greek bouzouki virtuoso and song writer (d. 1970)
* 1921 – Arthur Grumiaux, Belgian violinist (d. 1986)
* 1922 – Russ Meyer, American film director and producer (d. 2004)
* 1923 – Philip Abbott, American actor (d. 1998)
* 1923 – Shri Mataji Nirmala Srivastava, Founder of Sahaja Yogav
* 1925 – Peter Brook, British stage director and producer
* 1925 – Hugo Koblet, Swiss cyclist (d. 1964)
* 1927 – Hans-Dietrich Genscher, German politician
* 1929 – Maurice Catarcio, wrestler
* 1930 – James Coco, actor (d. 1987)
* 1932 – Walter Gilbert, American chemist, Nobel Prize laureate
* 1932 – Joseph Silverstein, American violinist and conductor
* 1933 – Michael Heseltine, English politician
* 1934 – Al Freeman, Jr., American actor
* 1935 – Brian Clough, English footballer and football manager (d. 2004)
* 1936 – Ed Broadbent, Canadian politician
* 1936 – Mike Westbrook, British jazz composer, bandleader and pianist
* 1940 – Solomon Burke, American singer
* 1942 – Françoise Dorléac, French actress (d. 1967)
* 1943 – István Gyulai, Hungarian General Secretary of the IAAF (d. 2006)
* 1943 – Hartmut Haenchen, German conductor
* 1943 – Vivian Stanshall, English musician, artist, actor, writer, Bonzo Dog Doo Dah Band (d. 1995)
* 1944 – Marie-Christine Barrault, French actress
* 1945 – Rose Stone, American musician (Sly & the Family Stone)
* 1946 – Timothy Dalton, British actor
* 1949 – Slavoj Žižek, Slovenian sociologist, philosopher and cultural critic
* 1949 – Eddie Money, American musician
* 1950 – Roger Hodgson, English musician, former member of Supertramp
* 1951 – Russell Thompkins Jr, American singer (The Stylistics)
* 1956 – Guy Chadwick, English guitarist, vocalist and songwriter (The House of Love)
* 1956 – Ingrid Kristiansen, Norwegian runner
* 1958 – Sabrina Le Beauf, American actress
* 1958 – Gary Oldman, English actor
* 1959 – Sarah Jane Morris, English Singer
* 1959 – Nobuo Uematsu, Japanese composer
* 1959 – Yuval Rotem, Israeli Ambassador
* 1960 – Benito de Leon, Filipino military officer
* 1960 – Ayrton Senna, Brazilian race car driver and three-time F1 World Champion (d. 1994)
* 1960 – Robert Sweet, American drummer
* 1961 – Lothar Matthäus, German footballer
* 1962 – Matthew Broderick, American actor
* 1962 – Kathy Greenwood, Canadian actress
* 1962 – Rosie O’Donnell, American comedian, actress, talk show host, and publisher
* 1962 – Mark Waid, American comic book writer
* 1963 – Shawn Lane, American guitar virtuoso (d. 2003)
* 1963 – Shawon Dunston, American baseball player
* 1963 – Ronald Koeman, Dutch footballer and football manager
* 1964 – Ahmed Radhi, Iraqi international football star
* 1964 – Jesper Skibby, Danish professional cyclist
* 1965 – Xavier Bertrand, French politician
* 1967 – Jonas “Joker” Berggren, Swedish musician (Ace of Base)
* 1967 – Adrian Chiles, British television and radio presenter
* 1967 – Maxim Reality, British MC (The Prodigy)
* 1968 – DJ Premier (Preemo), hip hop producer
* 1969 – Ali Daei, Iranian footballer
* 1972 – Large Professor, hip hop artist
* 1972 – Chris Candido, professional wrestler (d. 2005)
* 1973 – Ananda Lewis, American model and television personality
* 1973 – Stuart Nethercott, English footballer
* 1973 – Jerry Supiran, American actor
* 1974 – Laura Allen, American actress
* 1974 – Jose Clayton, Tunisian footballer
* 1974 – Rhys Darby, New Zealand Comedian
* 1974 – Edsel Dope, American singer (Dope)
* 1975 – Fabricio Oberto, Argentine basketball player
* 1975 – Justin Pierce, British actor (d. 2000)
* 1975 – Mark Williams, Welsh snooker player
* 1978 – Charmaine Dragun, Australian news anchor (d. 2007)
* 1978 – Kevin Federline, American dancer/hip hop artist
* 1978 – Cristian Guzmán, Dominican baseball player
* 1978 – Rani Mukherjee, Indian actress
* 1980 – Marit Bjørgen, Norwegian cross-country skier
* 1980 – Ronaldinho Gaucho, Brazilian international footballer
* 1980 – Deryck Whibley, Canadian guitarist and singer (Sum41)
* 1982 – Aaron Hill, American baseball player
* 1982 – Colin Turkington, British racing driver
* 1985 – Ryan Callahan, American hockey player
* 1985 – Adrian Peterson, American Football player
* 1988 – Lee Cattermole, English footballer
* 1989 – Takeru Satoh, Japanese actor
* 1990 – Mandy Capristo, German Singer (Monrose)
* 2004 – Count Claus-Casimir of Orange-Nassau, Jonkheer van Amsberg

happy birthday guy…. wheter you still live… or not..

Advertisements

Februari 12, 2009

Tag with Song… (curik dari VN :P)

Filed under: Uncategorized — k4in @ 8:00 am

Tag post aku yang pertama lol

Rules

1. Put your iTunes, Windows Media Player, Realplayer etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song name down NO MATTER HOW SILLY it sounds.
4. Put any comments in brackets after the song name.
5. For best result,put in various song from various singer at least 50 songs.

25 Pasal aku

1. If someone says, “Will you marry me… you say?
I Got a feeling – Beck The Mongolian Chop (lol.. apekah)

2. How would you describe yourself?
Spirit Dream Inside – L’arc En Ciel (huhu… aku kuat berangan aku ni)

3. What do you like in a girl / boy?
Kimi , Meguru , boku – Motohiro Hata (?????)

4. How do you feel today?
Sos Nara Daijoubo – Suzumiya Haruhi (hahahaha takde maknanye)

5. What is your life’s purpose?
Lonely Soldier Boy – Hujan

6. What is your motto?
To All The Dreamer – Soul’d Out (moot apekah itu!!?)

7. What do your friends think of you?
Triangular – May\’n ( aku bulat la Weh)

8. What do you think of your parents?
Super Ko Rider – Beat Crusader (yeke?)

9. What do you think about very often?
Slip Out – Kazuya Hirabayashi ( heh…..?)

10. What is some good advice for me?
Karma – Bump of Chicken (hah? Untuk ape?)

11. What do you think of your best friend?
Follow Me – Beat Crusader ( tak kene langsung)

12. What do you think of the person you like?
Moon On The Water – Kazuya Hirabayashi ( itu la agaknye org panggil aku pakcik luna)

13. What is your life story?
Waltz – suneohair (hehe indahnya cite hidup ku)

14. What do you want to be when you grow up?
Konna Di chikaku de – Crystal Kay ( yeke? Boleh ke cam tuh?)

15. What do you think of when you see the person you like?
Tonight, Tonight , Tonight – Beat Crusader ( huh? Biar betui?)

16. What will you dance to at your wedding?
Prototype -Chiaki ishikawa (ade ke dance camtuh?)

17. What will they play at your funeral?
Dramatic – YUKI ( wah…… kene pada lagu nye)

18. What is your hobby/interest?
Death Note Theme – Yoshihisa Hirano and Hideki Ta (hahaha hobby aku baca death note…!)

19. What is your biggest fear?
Lonely in Gorgeous – Tommy February ( heh… boleh jadi gak… )

20. What is your biggest secret?
I Remember you – YUI ( itu satu rahsia ke?)

21. What do you think of your friends?
Its Gonna Rain – SamuraiX Ending ( aku lupa nama penyanyi nye tapi.. kuat toi kawan aku menangis)

22. What did you do last night?
Tokyo – Yui ( aku gi Tokyo malam td… dasat)

23. How would you describe your mom?
Lively Motion – Megumi Hayashibara (hmm boleh la…)

24. What do people assume when they first look at me?
Baby Its You – June (hahahahahah apekah?)

25. Will I have a happy life?
Feel My Soul – Yui ( nice one!!!)

Nak tag

  • VN
  • Foxdemon
  • Mana

Februari 10, 2009

My 2009 Gadget…

Filed under: Uncategorized — k4in @ 12:08 am

yeah bile tahun 2009 menjelma.. semua serbi nak baru. ape ape je la.. kereta , komputer , handphone aish.. memacam..  so aku nak kasitahu la kat dunia gadget yang aku baru beli/dapat sempena tahun 2009 nih

Muka Depan Sony Vaio akuskrin dan papan kekunci

Pertama-pertama sekali adalah gadget paling latest aku beli.. secara credit la guna credit card maybank huhu.. sebab aku beli laptop nih bukan nye kerana aku nak bergaya cuma aku nak avoid guna Main PC kat ofis aku ni  dan juga akademik final project untuk semester ni akan bermula tak lama lagi. ade laptop nih gak memudahkan aku melakukan keje di luar (maksud nye desktop nih dlm bilik.. dan laptop boleh di alih2 memudahkan aku untuk melihat sekitar stesen setiap masa)… malang sket kat aku la.. sebab stok Vaio VGN-CR353 hanya ade warna pink. haha jambu tak aku? tapi pada aku kaler tak penting janji Viao beb.. aku dapat offer baik dengan harge RM3600 yang sebelum nya berharga RM4000 lebeh.. ok la tuh ye tak..

PSP Putih ku...seterusnya Pasal PSP aku.. well kalo korang tak tahu la.. tahun lepas inner screen PSP aku ni telah mengelami keretakan yang amat dasat. ini berpunca sebab kelalaian aku sendiri dgn mecampak psp aku nih kelantai atas sebab marah kat seseorang. aish..  pada mula nya aku nak jual je.. tapi pk balik kalo jual beli baru RUGI!!! so aku ambik keputusan untuk hantar repair.. harga repair aku dapat dalam RM310 tapi aku diberi diskaun sebanyak RM290 atas sebab aku ni regular customer. siap kasi game free lagi.. hahaha aku tanak kasitahu kedai mana.. ini janji aku ngan tokey kedai tuh XD…

lain lain gadget yang males aku nak tulis dalam ni ialah:

  • Kamera Nikon D50
  • Nokia N95
  • SATA HDD (External)
  • Sony Playstation 2

Wishlist aku

  • Sony Playstation 3
  • Wii
  • Iphone

Januari 29, 2009

Tales of Three guy who got cursed by evil witch – Prelude

Filed under: Uncategorized — k4in @ 3:32 pm

Long long time ago.. there three travelling companion. one Knight , one mage and one Lolicon.. err no… Beastmaster.. travel together for unknown reason. they dont know where to go , homeless and less money. all T do take job in mercanary guild for money but most all the job failed. the knight also know Tarma a very pride man. He was a hero from some war. he squad was wiped and he the one still survive and now become a coward jack all trade.. then we go on to the mage. a freak who love older women. he will do anything for women. the name is kain. top student from mage academy.. Nor because his talent… but flirting teacher. next we go to our beastmaster.. the name is zura…. *someone appears and say* ZURA JANAI… KATSURA DA!! . Ehem Katsura. he.. i dunno… aaa maybe aaaa.. i dunno laa!! bu i do know he change himself to fox

Long Short story.. these three guy got cursed by some princess who actually fall in with love with them three.. the 1st one is kain. kain actually make a false promise to her. in the night of mage academy graduation dance party .. the princess actually ask kain to be her partner. just beacuse kain will anything for  women kain accept her offer.. but turn that kain actually forget his promise by taken another offer from another girl who actually abit older. with anger kain was curse… he only can sleep standing.

then , tarma. the princess admire him so much.. becuase save her from choking eat durian seed. after that she always beside him.. where ever she go she always beside him. but one day, princess confess her love to tarma. but guess what happen.. you guys think this happy ending?.. no!! yeSSS errr if i say yes.. tarma wouldn’t be cursed.. but i say yes… tarma accept her love.. but… after that tarma say… “btw Who are you? i dunno who are you?”.. the princess is rage.. and curse tarma will hate durian forever!!

then there goes 3rd person , zura…… “someone appe… sorry2 katsura.. actually princess hate him.. he was princess’s slave who fall in love with the princess. but beacuse he can turn to fox.. princess hate him.. and curse him . devided him into too.. the human part and the fox part.. and that start he become beast master..

They met each other and travel together to cure this curse..

To be continue

Januari 21, 2009

Azam Tahun baru

Filed under: Uncategorized — k4in @ 2:29 pm

hmm takde ape aku nak ceritakan . yang pasti tahun nih aku nak study sesungguh dan kerja leh keras. nampaknye mak aku dapat stesen minyak baru yang lebeh tinggi sale nya. itu dah rezeki namanya.. bersyukur sangat. sekang umur semakin meningkat. hajat dihati nak kawen.. haha tapi entah la.. hati sekang berbelah bagi nak kawen or study oversea. entah la tengok la ape jadi nanti… rezeki kite kat mana..

well antara perkara aku nak buat tahun ni

  1. Study untuk naikkan pointer
  2. Kerja lebeh rajin
  3. nak siap kan projek diorama

My Anime/manga/game Tag

Filed under: Uncategorized — k4in @ 2:10 pm

2008 is end already.. my anime list finally change a bit. im still love old anime that i consider best and enjoyable

here the list by category

10 Enjoyable anime to me so far

  1. Slamdunk
  2. yakitate japan
  3. school rumble
  4. Code Geass
  5. Gundam OO
  6. Macross Frontier
  7. Macross Plus
  8. Toradora
  9. Beck : Mongolian Chop Squad
  10. Full Metal Panic

That list also consider favorite anime list all this year..  now go on with manga.. recently i got feeling to read manga. i dont know what make me.. i dont interested to read manga but it seem now i read it..

10 manga on my read list

  1. Fairy tales
  2. Kurohime
  3. Beck : Mongolian Chop Squad
  4. Watashi tachi no tamura kun
  5. Bakuman
  6. Ai kora
  7. Naruto
  8. Bleach
  9. One Sasame
  10. Tayu Tayu <////>

and then it come to game… i been a gamer since my father bought me a PSone… since then RPG is my passion. i start to love Final Fantasy and other game..

10 Passionate game list

  1. Persona 3 FES
  2. Persona 4
  3. Metal gear solid 3 : Snake Eater
  4. Samurai warrior 2
  5. Romance of 3 kingdom 10
  6. Final Fantasy tactic : war of Lion
  7. Macross Ace Frontier
  8. Resident evil 4
  9. Crisis Core
  10. Tale of world

Disember 6, 2008

Cita²

Filed under: Uncategorized — k4in @ 5:23 am

Cita-cita.. teringatkah anda ketika anda kecil dahulu. parents u all tanya… “besar nak jadi ape?” korang jawap bermacam² jawapan mengikut individu korang. ade nak jadi polis , doktor , nak jadi Engineer lah.. ataupon paling femes Pilot.. tetapi cita² itu tercapai?.. ramai org dah kecapi impian itu tetapi ramai yang tidak.

Peratus yang tercapai cecitanya mungkin kerana parent sendiri memainkan peranan. dididiknya anak itu dengan belaian kasih sayang hanya untuk mengharap anaknya itu akan mengikuti jejak langkahnya. mungkin ade yang gagal dan ada yang berjaya.

Impian juga takkan tercapai tanpa sokongan dan doa dari sendiri atau org² yang terdekat. impian perlu ade keazaman yang tinggi baru la impian itu tercapai. kalo hanya berminpi akan terjadi seperti pak pandir yang hanya mengharap sesuatu yang tak pasti. itu la sebab nya sokongan dan restu parents itu sendiri akan menyebabkan kita mengecapi impian kita

bila kita cakap pasal restu, sebahagian dari kita mempunyai impian tetapi tanpa restu ibu bapa. ini adalah contoh org yang susah nak mengecapi cita²nya.. bukan saya nak kate takboleh.. kerana ada yang berjaya kerana sanggup tinggalkan keluarga kerana cita². itu terpulang lah.. anda boleh fikir cara yang balik terbaik.. tetapi kita sebagai muslim/muslimah , adakah anda sanggup digelar anak derhaka? kerana hanya ingin mencapai impian?

November 5, 2008

if you see this Number.. say it.. “I dont Have Acc Bank”

Filed under: Uncategorized — k4in @ 2:58 pm

hahaha buat lawak tuih arinih..

kira2 dalam pukul 10

K4in : Hello?

“Maxis” Operator : hello saya dari “Maxis” center. saya dengan sukacitanya ingin bagitahu tahu kat encik dan seisi keluarga bahawa no encik telah terpilih dari 7 Nombur maxis untuk menerima hadiah sejumlah wang sebanyak RM 120k

K4in: iyer?

“Maxis” Operator : ye betui cik.. panggilan ni bukan palsu encik. encik bebetui telah memenangi wang sejumlah Rm 120k.

k4in : so?

“Maxis” Operator : dengan ini.. cik diminta memberi no acc bank encik pada kami hari ni jugak..

k4in : kenapa?

“Maxis” Operator : sebab kami hendak memasukkan sejumlah wang tersebut pada harini ini jugak

K4in : tapi saya tiada acc bank… Hantar bank draf je la.. boleh?

*Talian terputus*

dialog ini bukan untuk mengaibkan Syarikat Telekomunikasi Maxis.. tetapi.. nak kasi tahu bahawa.. ade anasir² yang cuba menggunakan nama  syarikat ini untuk menipu pengguna2 maxis. saya harap bende saya tulis ni dapat disampaikan kepada sesapa kerana saya tanak org tertipu kerana tamakkan kan wang.. acc bank korang tergadai.. dan jugak kepada syarikat Maxis ini.. saya harap anda dapat membuat tindakan susulan.. dengan melaporkan kepada pihak berkuasa.. terima kasih

bwt no yang terpapar pada enset aku yang berkait rapat dengan hal ni.. “606285825021867”

November 3, 2008

Money..

Filed under: Uncategorized — k4in @ 12:00 pm

ah.. everyone want to be rich. yes im one of them.. you can do anything. money is  Everything. Your daily routine is nothing without money. money , Duit  or Kane is a curse and fortunate words. some people fear death because of money and some other  dare to die cause of money. money make world go around.. how “TOOT* is it.

money make people selfish. making other people hard time just for fill his pocket with cash. how selfish this person also making of genocide just want a land that provide him money.. haha that a power of money.. causes killing 100 or 1000 or million of people. money make all around now? i say money make wolrd falling down.

Oktober 31, 2008

kembali dah….

Filed under: Uncategorized — k4in @ 12:01 pm

hello lama plak aku tak menulis di sini..  sory la agak bz. tambahan plak aku kene beberapa minggu sahaja akan mengabiskan kelas semester dua. kerja aku di opis lak belambak.. dan malas plak nak abis kan.. tetapi kene habiskan juga disebabkan kami akan berpindah ofis.

anyways.. hidup aku sekang penuh ngan kekecewaan dan keboringan bercampur dengan gembira sedikit. heh semestinya beberapa org akan tahu kenapa aku gembira dan kenapa aku kecewa.. aku tanak kasitahu. yang tahu tu sesenyap sudah la..

well aku harap lepas ni aku dapat menulis lagi.. anyways.. chow

Laman Berikutnya »

Blog di WordPress.com.